DSC_3315-Redigera

Allmänna villkor
Vid beställning gäller de priser som anges på e-handel By ShapeMeUp. Priser anges i svenska kronor och inklusive 25% moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat.
www.byshapemeup.se har rätt att ta betalt av dig som kund redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av byshapemeup.se

Faktura/delbetalning
Vid fakturabetalning eller delbetalning kan byshapemeup.se eller dess samarbetspartner komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall upplysas om detta. Byshapemeup.se förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt, alternativt ändra betalsätt om det som du som kund valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet. Observera att eventuella begränsningar för betalningsalternativ anges på Webbplatsen. Erbjudanden på webbplatsen gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.
Kortbetalning Väljer du att betala med bankkort/Betalkort så tillkommer det ingen extra betalavgift.

Hur ett köp går till – 3 steg
1.Efter du har valt de önskade produkter du vill handla, klicka vidare till kassa. 2. Fyll i eventuella rabattkoder och erbjudanden, dina personuppgifter och välj betalsätt. (kontrollera att dina kontaktuppgifter och leveransadress är rätt angivna). 3. När köpet är  färdigt får en bekräftelse på via mail. Order hanteras inom 24 timmar.

Direktbetalning Väljer du direktbetalning när du beställer hos oss tar vi inte ut någon extra betalavgift. Till skillnad mot en faktura och delbetalning då dras pengarna direkt vid beställningstillfället.

Faktura
När du väljer att betala mot faktura företas en kreditupplysning på ditt personnummer. Även en jämförelse mellan personnummer och folkbokföringsadressen görs för att säkerställa att personen verkligen är den han utsäger sig för att vara. Vid betalning mot faktura tillkommer en faktureringsavgift på 29 kr på alla fakturabeställningar. Betalningsvillkor 14 dagar. Fullständiga villkor för faktura finns att läsa här: Klicka här

Konto / Delbetalning
Det finns två alternativ för delbetalning. Du kan dels betala 1/24 av totalbeloppet eller minst 50kr per månad med en betalningstid på 24 månader), dels delbetala till en fast månadskostnad i 6, 12 eller 36 månader. Du avgör själv vilket utav de olika alternativen som passar bäst för dig. Vid båda alternativen tillkommer en avgift på 29kr. Fullständiga kontovillkor finns att läsa här: Klick här Båda delbetalningsalternativen ovan sköts av vår samarbetspartner, Klarna AB. Det sker en kreditprövning eventuellt en kreditupplysning på ditt personnummer när du väljer att delbetala. Vid kreditupplysning skickas en kopia på denna per post till dig.
Konto/ Kampanj ”Köp nu – betala sen” Vi har genom vårt samarbete med Klarna AB möjlighet att erbjuda dig som kund en extra lång betaltid för dina inköp. Uppläggningsavgift 29 kr per köptillfälle, inga övriga avgifter tillkommer. Klarna AB kommer samla dina köp i ”Köp nu – betala i sen” i en faktura som skickas ut senare. Alla köp under kampanjperioden hamnar på en samlingsfaktura. När du mottagit fakturan kan du själv välja att betala hela beloppet på en gång, eller att delbetala köpet. Väljer du att delbetala ber vi dig om att läsa villkoren för mer information om vad det innebär. Mer information om kampanjen finns att läsa här: Klick här

Paypal
Betala snabbare och säkrare genom att använda PayPal. Du kan välja att finansiera din betalning från ditt PayPal-saldo eller via ett betal-eller kreditkort kopplat till ditt PayPal-konto. För mer information gå till www.paypal.se

Rabatter och presentkort
Procentrabatter, såsom exempelvis studentrabatt, gäller inte på rea-artiklar. Våra kampanjer går inte att kombinera med varandra och du kan inte använda två olika presentkort eller rabattkoder på en och samma order. Om du har en rabattkod eller ett presentkort så använder du den i kassan. Skriv in koden och tryck på knappen aktivera när du kommer till kassan, så dras summan av automatiskt från slutsumman. Om koden täcker hela beloppet på ordern, blir detta ditt betalsätt. Täcker de en mindre del får du välja ett av våra andra betalsätt för resterande summa på ordern. Detta gäller även för presentkort som används på vår sida. Om du efter en retur eller slutnotering av en vara upplever att du inte har fått dina pengar tillbaka på samma presentkort så ber vi dig att kontakta vår kundtjänst, så att vi kan kontrollera detta.

Om Klarna faktura
Handla nu – betala efter leverans!
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
•    Få alltid hem varan innan du betalar
•    Betalningstid – alltid minst 14 dagar
•    Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
•    Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
•    Ladda ner dina fakturor från klarna.se
•    Möjlighet till delbetalning

Betalningsvillkor
Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.
En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 25,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Kreditprövning
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning
När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.
För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgifthantering
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.
Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.