DSC_3758-Redigera

Betallösning
Klarna samarbetar med Visa, MasterCard och internetbankerna Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Klarna faktura. Vi accepterar betalningar i kronor samt i euro och våra tjänster finns på svenska och engelska.

Kreditkortsnummer på Internet

Det är viktigt att vara försiktig med hur man hanterar sin kortinformation. Detta gäller all hantering av bank- och kreditkort: i bankomat, på restauranger, via kvitton i affärer och när du använder kortet på Internet. Vi jobbar hela tiden proaktivt för att skydda dina uppgifter.

Information gällande VISA/MasterCard skickas alltid krypterat över en säker anslutning. Klarna är även anslutna till 3D-secure tekniken för förhöjd säkerhet. Genom att aldrig spara känslig information (som kortnummer) i våra system säkerställer vi ytterligare att dina uppgifter hålls ifrån att hamna i orätta händer. Vi har dessutom en mängd säkerhetskontroller som kontinuerligt söker av och övervakar allt som händer i våra system för att kunna erbjuda maximal säkerhet och trygghet för dig som kund.

För utökad säkerhet (t.ex. om man skulle tappa kortet) rekommenderar Klarna att man ansluter sitt kort till Verified by VISA eller MasterCard SecureCode, du får hjälp med detta av din bank.
Är mina pengar säkra?
Ja, pengarna som du har innestående på ditt Klarnakonto finns på ett så kallat klientmedelskonto och följer därmed lag 1944:181 om redovisningsmedel. Detta betyder att du aldrig kan förlora dem t.ex. vid en konkurs. Läs mer om klientmedelskonton här: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1944:181

Lagligt skydd vid handel på Internet
Det finns lagar som reglerar hur handeln på Internet ska gå till.

  • För handel mellan privatpersoner är det Köplagen som gäller.
  • För handel mellan företag och privatpersoner är det Konsumentköplagen som gäller.
  • För handel mellan två företag är det Köplagen som gäller.
  • För köp på Internetauktioner gäller Distans- och hemförsäljningslagen.

Ovanstående lagar och riktlinjer kompletteras med egna villkor om båda parter har godkänt dessa. För mer information om konsumenträttsliga frågor, se konsumentverkets hemsida.
Hur säkert är Klarna?
Klarna använder de säkraste systemen som finns att tillgå på marknaden och all data skickas krypterat. Kortnummer sparas inte i våra system och den senaste tekniken från både VISA och MasterCard används för verifiering. Vi följer de lagar som gäller för registrering och identifiering på Internet och systemets plattform bygger på samma teknik som används av banker och myndigheter. Klarna är certifierade av säkerhetsföretaget Trustwave.

Säkerhet och teknik på Klarna
Klarna använder marknadens säkraste system för betalningar och tillsammans med våra partners bevakar vi kontinuerligt alla transaktioner. Alla korttransaktioner bygger på bankernas 3D-secure teknik och inom alla agentintegrationer används MD5 checksummor. Men vi nöjer oss inte med att använda de mest avancerade tekniska säkerhetssystemen utan lika viktigt för oss och våra medlemmar är de mjuka faktorerna för säkra nätbetalningar.

Klarna säkerställer att både köpare och säljare skyddas vid köp eller försäljning på Internet. Systemets plattform bygger på samma teknik som används av banker och myndigheter. Krypteringen är 128 bitar. Utvecklingsmiljön för gränssnitt och underbyggande teknik är Microsoft’s .NET.